Lausahduksia 8-vuotiaiden (ja yli) lasten suusta

Leo 3v

Poika oli ulkona mummon kanssa ja hävisi pihalla.
Aikansa huhuiltuaan mummo löysi hänet ja torui poikaa, kun tämä ei ollut vastannut.
Poika siihen tuumasi: "Ei ollut kuulolaite päällä."

Arvo 8v

”Miksi kukaan ei lakkoile eikä osoita mieltä, että viikonloput olisivat pidempiä”?

Iida, 8v.

Ekaluokkalainen Iida kertoi tohkeissaan:”Äiti, meidän luokalla on kaksi tyttöä, jotka ovat syntyneet ihan samana päivänä!” Ehdin jo miettiä, mitä niin kovin ihmeellistä asiassa mahtoi olla, kun Iida jatkoi: ”Ilmankos ne onkin saman pituiset!”

Vassari

Pikkuveljeni Karri 8v kertoi kaupassa olevansa vasenkätinen, mutta ilmaisi asian näin: ”Tiesitkös (nimi), että minä oon vassari? Meitä vassareita ei kuulema ole kovin paljoo”.

Perusäiti

Katselimme tv:tä ja ohjelmassa hypätään laskuvarjolla. Totean et tuon haluan vielä joskus tehdä. Kesällä hyppäsin benji hypyn. Valtteri 11v tokaisee ”mikset sä voi olla ihan perusäiti?”Minä: ”miten niin? Millainen on perusäiti”Valtteri: ”no sellainen joka käy töissä, siivoaa ja laittaa ruokaa eikä siinä välissä pompi benjinarussa tai hypi lentokoneista!”

Jarno, 9v.

Jarnolla oli biologian koe. Kokeessa piti nimetä korvan eri osia. Korvan simpukan tilalle Jarno kirjoittikin vahingossa ”istukka”. Kotona sitten äiti ja isä saivat makeat naurut.

Juho, 9v.

Juho 9 v. kysyi vanhemmiltaan: ”Miks te ootte niin vanhoi?” Isä siihen, että pitää kysyä asiaa isovanhemmilta. Juho siihen:”Ne vasta vanhoja onkin.”

Iita, 8v.

– ”Onko pappa kaveri?”– ”Ei tietenkään – kaveri on sellainen joka on välillä kiva ja välillä ärsyttää.”

Rasmus 8v

”Aivot on ihan tyhmät, ne aina riitelee mun kanssa”.

Jesse, 9v.

Jesse, 9v, sanoi kerran koulusta tullessaan minulle:”Kuka sä oot, mitä teet mun kotona?”Vastasin että olen sinun isosisko.”Äläpä nainen valehtele!” tokaisi Jesse

Joonas, 12v.

Ajoimme poikamme kanssa autolla kotia päin ja näin erään kerrostalon katolla lipputangon jossa oli lippu puolessa välissä.Mietin siinä ääneen että miksköhän tuo lippu on puolessa välissä.Joonas 12v siihen ihan tosissaan ja tietäväisenä että ”Äiti, nyt on naistenpäivä”

Juho, 12v.

Äiti: ”Miks te ette kasva? Minun rakkaat siemeneni?” (kattoo siis kukkaruukkuun) Juho: ”Ai nytkö me ollaan siemeniä?” :’D

Taru 8 v

Taru 8v oli riidellyt äitinsä kanssa jo jonkun tovin ja riidan päätteeksi sanoi: ”Äiti, me ei vaan tulla toimeen.”

Humanisti

Poikani, 8v, on melkoinen kielipoliisi. Hän oli joululomalla mummulassa ja korjannut siellä mummun puheita. Mummu oli todennut, että ”olet sinä yksi humanisti”. Poika mietti hetken ja kysyi sitten: ”Mikä se sellainen humalanisti on?”

Kalle, 8v.

Lievästi kehitysvammainen poikani Kalle sai elokuussa pikkuveljen. Kun hän katsoi muutaman viikon vanhan vauvan kakkavaipan vaihtoa, hän ihmetteli, että ”Miten vauva voi kakata, vaikka se ei syö mitään, juo vain maitoa”.

Janne, 8v.

Toisella luokalla kokeessa kysyttiin:Mikä eläinpuisto sijaitsee HelsingissäPoika: Ranuan eläinpuisto. Minä: Mistä sinulle tuli mieleen Ranuan eläinpuisto?Poika: Tiesin että se on väärin, mutta pitihän sitä jotain keksiä.

Rasvaa naamaan

Nea 10 vuotta tykkäsi hieman jo ehostella ripsiään ja äiti pyysi Neaa iltapesun jälkeen rasvaamaan naamansa. Nea ihmetteli, että miksi moista tarvitsi tehdä ja äiti kertoi, että iho pysyy paljon nuorempana pidempään, eikä tule ryppyjä. Siihen Nea totesi: No mikset sinä äiti ole sitten rasvannut naamaasi!