Emma, 5v.

Emma 5 v tiedusteli mummiltansa, että mistä ne lapset oikein tulevat. Mummi kertoi niiden tulevan äidin mahasta. Hetken hiljaisuuden jälkeen Emma tokaisi:”Minä en halua mahaani mitään vauvaa. Rupean suoraan mummiksi.”

Milka 4v

Menimme tyttäreni kanssa perjantai-iltana saunaan. Tyttö katsoi vielä Pikku Kakkosen loppuun ja menin edeltä. Pian tyttö tulikin, heittäytyi selälleen lauteille ja laittoi kädet pään taakse tyynyksi ja totesi: ”Huh huh, olihan vahdikas Pikku Kakkonen; nyt pitää vähän rentoutua”.

Jumppapallo

Ajattelin ostaa itselleni jumppapallon, kun vähän on tuota ylimääräistä tuossa vartalossa. No palloon oltiin saatu ilmaa, ja ajattelin sitä testata. Istuin pallon päälle, jolloin neiti 4-vuotias kauhistunut ilme kasvoilla lähti olohuoneesta juoksien keittiöön ja huusi samalla: ”Hellanjumala se läjähtää”. Jotenki on jumppapallo lojunut varaston nurkassa..

Huumalaiset

Kevät oli tullut ja metsä oli herännyt eloon. Rebekka meni lujempaa polkua eteenpäin. Hetken päästä kuului kova huuto:”Tuukaa tänne tää on huumalaiset helänny”.Mielikuvitus teki tepposet, aikuinen kuuli väärin ja luuli humalaisten olevan metsässä. No, muurahaisethan pesässään olivat kovin touhissaan.

Nukkumatti hukassa

Saana 4v tuli keskellä yötä huoneeseeni, ja kysyin tietysti, että mikä hätänä? Saana vastasi, että on valvonut jo kaksi yötä eikä se nukkumatti oo tullut…

Taru, 6v.

Äiti vei Tarun aamulla eskari-taksiin 07:30. Taru toivotti heipat:”Heippa mummu! eiku mikä sää olit?”

Taideteos

Kiertävänä sijaisena päiväkodeissa joudun usein ns. testiin, että mitä kaikkea se sijainen oikein kestääkään. Olin taas kerran uudessa päiväkodissa ja lapset olivat piirtelemässä pöydän ääressä. Mikko 5 v. esitteli minulle taideteostaan: ”Onks tää hieno?”. Tietenkään en halunnut loukata lasta ja vaikka taideteos näytti ruskealta sotkulta ja kehuin: ”Joo tosi hieno!”. Mikko: ”Arvaa mitä se esittää?”.Minä: ”No mitä?”.Mikko: ”No sitä mikä tulee täältä!” (osoittaen takapuoltaan)

Jarno 4v

Olin itse teini-ikäinen, kun ystäväni Elina tuli meille kylään. Pikkuveljeni Jarno liittäytyi seuraamme. Jossain vaiheessa veljeni kutsui ystävääni: ”Hei Suski!” Sanoin, että ystäväni nimi on Elina eikä Suski, johon Jarno totesi: ”Jos ei tiedä nimeä, voi sanoa ihan miksi vaan”.

Iida, 8v.

Ekaluokkalainen Iida kertoi tohkeissaan:”Äiti, meidän luokalla on kaksi tyttöä, jotka ovat syntyneet ihan samana päivänä!” Ehdin jo miettiä, mitä niin kovin ihmeellistä asiassa mahtoi olla, kun Iida jatkoi: ”Ilmankos ne onkin saman pituiset!”

R, 7v.

Kävellään metsässä polkua pitkin ja poika tokaisee mietteliäänä: ”Mä oon tainnu joskus käydä tässä kohtaa paskalla!”

Nuppu, 6v.

Olimme seurakunnan retkellä Nupun kanssa. Menimme Nupun kanssa myös kirkkoon, jossa oli muitakin retkiläisiä. Nuppu siinä keikkui kurkisteli, veti minua takin helmasta ja kysäisi:”Ketä tääl ny haurataan?”

Ihmistenilmalenkkarit

Iivari 6-v kyseli äidiltään, kun aikoivat mennä kauppaan keskustaan: ”Laitanko nämä ihmistenilmalenkkarit jalkaan, kun mennään sinne kauppaan?” Äiti kyseli hämmästyen, että: ”Mitkä?” No poika päätteli, kun äiti oli opettanut, että kaikenlaisilla vatteilla ei voi mennä ihmisten ilmoille mutta kotona voi olla rennommin. Parhaat lenkkaritossut sujahti nopeasti jalkoihin ja ei kun sitten vain menoksi.

Vares

Olimme katsoneet illalla mieheni kanssa Vares leffan ja unohtaneet sen dvd-soittimeen. Seuraavana päivänä 5-vuotiaan tyttäremme piti katsoa kaverinsa kanssa piirrettyjä, mutta tytöt katsoivatkin hetken aikuisten leffaa salaa. Havahduin kun kuulin tv:n äänet keittöön ja yllätin tytöt nenä kiinni ruudussa. Elokuva on täysin lapsille sopimaton, mutta onneksi he eivät ehtineet katsoa elokuvaa kauan tai nähdä pahoja kohtia.Tuumasin, että no nytpäs ei ollutkaan ihan lapsille sopivaa katsottavaa ja siunailin perään, että mitähän leikkikaverin äiti sanoo kun kuulee. Tyttäreni tuumasi vähän hätääntyneen oloisena että ”mut me peitettiin silmät aina kun tuli rumia sanoja”

Iisakki, 5v.

Miley Cyrus oli lööpeissä, ja meilläkin vitsailtiin Wrecking Ballista tavalla jos toiselta. Seinillä on todellakin korvat, sillä kerran poikani, silloin 5-vuotias, joka tykkää dinosauruksista, kysyi”Äiti, minkälainen se Mailisaurus oikein olikaan?”Kyllä sillä on naurettu vielä näinäkin päivinä.

Jenni, 5v.

Olimme lähdössä monen vuoden tauon jälkeen mieheni kanssa ulos. Tyttäremme oli hieman näreissään kun hän ei päässytkään juhlimaan isän ja äidin kanssa, vaan joutui jäämään mummin kanssa kotiin. Puin eteisessä korkokenkiä jalkaani ja tyttäreni ei ollut tainnut nähdä minulla korkokenkiä aiemmin. Hän tuumasi oven suuhun nojaten että ”Ai, aattelit laittaa juhlan kunniaks oikein kannukset. No onneks olkoon vaan.”

Vassari

Pikkuveljeni Karri 8v kertoi kaupassa olevansa vasenkätinen, mutta ilmaisi asian näin: ”Tiesitkös (nimi), että minä oon vassari? Meitä vassareita ei kuulema ole kovin paljoo”.

Kimi 8v

Äiti, eikö niin, että pikkuveli on ikäänkuin ritari ja minä olen sen kilpi joka suojelee sitä.

Perusäiti

Katselimme tv:tä ja ohjelmassa hypätään laskuvarjolla. Totean et tuon haluan vielä joskus tehdä. Kesällä hyppäsin benji hypyn. Valtteri 11v tokaisee ”mikset sä voi olla ihan perusäiti?”Minä: ”miten niin? Millainen on perusäiti”Valtteri: ”no sellainen joka käy töissä, siivoaa ja laittaa ruokaa eikä siinä välissä pompi benjinarussa tai hypi lentokoneista!”

Jyri, 7v.

Ekaluokkalainen tokaisi ensimmäisen koulupäivän jälkeen: ”Äiti, sinne voi mennä vielä huomennakin”.

Eläkkeelle

Joona 6v oli lähdössä viimeistä päivää eskariin ja tuumasi: Nyt kun eskari loppuu niin jään eläkkeelle.

Kaupallinen tiedote: Luurinetti.fi verkkokaupasta löydät Suomen laajimman valikoiman puhelimen suojakuoria, matkapuhelimet, tabletit, muut mobiililaitteet ja mm paljon kodin pienlaitteita. Hyvät hinnat ja nopea toimitus kotimaisesta verkkokaupasta. Tutustu valikoimaan!