Iida, 8v.

Ekaluokkalainen Iida kertoi tohkeissaan:”Äiti, meidän luokalla on kaksi tyttöä, jotka ovat syntyneet ihan samana päivänä!” Ehdin jo miettiä, mitä niin kovin ihmeellistä asiassa mahtoi olla, kun Iida jatkoi: ”Ilmankos ne onkin saman pituiset!”

R, 7v.

Kävellään metsässä polkua pitkin ja poika tokaisee mietteliäänä: ”Mä oon tainnu joskus käydä tässä kohtaa paskalla!”

Nuppu, 6v.

Olimme seurakunnan retkellä Nupun kanssa. Menimme Nupun kanssa myös kirkkoon, jossa oli muitakin retkiläisiä. Nuppu siinä keikkui kurkisteli, veti minua takin helmasta ja kysäisi:”Ketä tääl ny haurataan?”

Ihmistenilmalenkkarit

Iivari 6-v kyseli äidiltään, kun aikoivat mennä kauppaan keskustaan: ”Laitanko nämä ihmistenilmalenkkarit jalkaan, kun mennään sinne kauppaan?” Äiti kyseli hämmästyen, että: ”Mitkä?” No poika päätteli, kun äiti oli opettanut, että kaikenlaisilla vatteilla ei voi mennä ihmisten ilmoille mutta kotona voi olla rennommin. Parhaat lenkkaritossut sujahti nopeasti jalkoihin ja ei kun sitten vain menoksi.

Vares

Olimme katsoneet illalla mieheni kanssa Vares leffan ja unohtaneet sen dvd-soittimeen. Seuraavana päivänä 5-vuotiaan tyttäremme piti katsoa kaverinsa kanssa piirrettyjä, mutta tytöt katsoivatkin hetken aikuisten leffaa salaa. Havahduin kun kuulin tv:n äänet keittöön ja yllätin tytöt nenä kiinni ruudussa. Elokuva on täysin lapsille sopimaton, mutta onneksi he eivät ehtineet katsoa elokuvaa kauan tai nähdä pahoja kohtia.Tuumasin, että no nytpäs ei ollutkaan ihan lapsille sopivaa katsottavaa ja siunailin perään, että mitähän leikkikaverin äiti sanoo kun kuulee. Tyttäreni tuumasi vähän hätääntyneen oloisena että ”mut me peitettiin silmät aina kun tuli rumia sanoja”

Iisakki, 5v.

Miley Cyrus oli lööpeissä, ja meilläkin vitsailtiin Wrecking Ballista tavalla jos toiselta. Seinillä on todellakin korvat, sillä kerran poikani, silloin 5-vuotias, joka tykkää dinosauruksista, kysyi”Äiti, minkälainen se Mailisaurus oikein olikaan?”Kyllä sillä on naurettu vielä näinäkin päivinä.

Jenni, 5v.

Olimme lähdössä monen vuoden tauon jälkeen mieheni kanssa ulos. Tyttäremme oli hieman näreissään kun hän ei päässytkään juhlimaan isän ja äidin kanssa, vaan joutui jäämään mummin kanssa kotiin. Puin eteisessä korkokenkiä jalkaani ja tyttäreni ei ollut tainnut nähdä minulla korkokenkiä aiemmin. Hän tuumasi oven suuhun nojaten että ”Ai, aattelit laittaa juhlan kunniaks oikein kannukset. No onneks olkoon vaan.”

Vassari

Pikkuveljeni Karri 8v kertoi kaupassa olevansa vasenkätinen, mutta ilmaisi asian näin: ”Tiesitkös (nimi), että minä oon vassari? Meitä vassareita ei kuulema ole kovin paljoo”.

Kimi 8v

Äiti, eikö niin, että pikkuveli on ikäänkuin ritari ja minä olen sen kilpi joka suojelee sitä.

Perusäiti

Katselimme tv:tä ja ohjelmassa hypätään laskuvarjolla. Totean et tuon haluan vielä joskus tehdä. Kesällä hyppäsin benji hypyn. Valtteri 11v tokaisee ”mikset sä voi olla ihan perusäiti?”Minä: ”miten niin? Millainen on perusäiti”Valtteri: ”no sellainen joka käy töissä, siivoaa ja laittaa ruokaa eikä siinä välissä pompi benjinarussa tai hypi lentokoneista!”

Jyri, 7v.

Ekaluokkalainen tokaisi ensimmäisen koulupäivän jälkeen: ”Äiti, sinne voi mennä vielä huomennakin”.

Eläkkeelle

Joona 6v oli lähdössä viimeistä päivää eskariin ja tuumasi: Nyt kun eskari loppuu niin jään eläkkeelle.

Suvi, 6v.

Suvi oli tarhassa ja siellä lapset olivat alkaneet puhua pussaamisesta. Kaikki olivat vuorotelleen kertoneet, ettei heillä pussata. Suvi oli ollut hiljaa, mutta viimein sanonut kovalla äänellä:Meillä pussataan ja meillä pussataan kaikkia vieraitakin.

Emilia 4v ja Tom, 5v

Serkukset 5 v ja 4 v – ei ollut oikein mitään kivaa tekemistä.Tom: Hei minä keksin, leikitään hiihtäjää!Emilia: Joo – kumpi on sukset?

Mari, 4v.

Seisoskelimme Koff:n kaljapurkit käsissä rantasaunatyömaalla ja mietimme miten seuraava vaihe pitäisi tehdä. Sukulaistyttö paukaa paikalle ja kädet lanteilla komentaa: ”Nyt ne kaljupurkit pois käsistä ja hommiin. Ehtii sitä heppalimua juoda sitten saunassakin!”

Riku, 5v.

Veljenpoikani Riku: ”Noora, miksi sinä sanot ukkia isäksi?”Minä: ”Siksi, koska se on mun isä.”Riku: ”No, eihän ole!”Minä: ”Onhan, käy vaikka kysymässä.”Hetken kuluttua Riku tuli uudestaan luokseni ja tokaisi: ”On se, perhana sun isä!”

Taru, 6v.

Taru pihalla:”Saanko hakea yhtä Lottaa ulos saanko?”.”Saat kunhan pysytte pihalla”.”Ihanaa! Äiti mä en yhtään inhoo sua! Mä rakastan sua!!”

Veeda, 7v.

Veeda 7 v. oli kauppajonossa äitinsä kanssa ja huomasi siellä kassan vieressä sinisen paketin, jossa oli sydän. Veeda tietenkin kysyi äidiltä oikein kuuluvalla äänellä:”MIKÄ TUO ON?” Paketti oli ollut kondomipaketti. Äiti oli vastannut hiljaa että sillä estetään lapsien tulemista. Veeda viisaana oli huutanut, että äiti ei ostaisi pakettia, koska hän halusi saada lapsia ;DDDDD

Dan, 7v.

Valittelin että, miksi tämä vatsan seutu ei olleskaan pienene, vaikka kuinka yrittää lenkkeillä.Siihen ipana tuumasikin: Äiti, sä olet niin vanha.

Netta  7v.

Netta 7v. tutki mummin kaappeja. Kuinka ollakkaan, siellä oli joulupukin varusteet muovikassissa. Niitä hetken katseltuaan, Netta tuumi: Tähän vaarilla on varmaan oikein hyvä syy!

Kaupallinen tiedote: Luurinetti.fi verkkokaupasta löydät Suomen laajimman valikoiman puhelimen suojakuoria, matkapuhelimet, tabletit, muut mobiililaitteet ja mm paljon kodin pienlaitteita. Hyvät hinnat ja nopea toimitus kotimaisesta verkkokaupasta. Tutustu valikoimaan!