Lasten lausahduksia sekalaisista aiheista

Lääkärissä..

Kaverinkaverin lapsi pohti terveyskeskuksen odotustilassa, miksi kukakin oli lääkäriin menossa. Lapsi huomasi rastapäisen pojan odotushuoneessa ja tokaisi kuuluvasti: ”Äiti, mä tiedän miksi toi on täällä. Tolta peikolta on tippunut häntä!”

Jere, 8v.

Jere: ”Iskä, tiedätkö, mitä tapahtuu, jos krokotiili syö navigaattorin?” Jeren isä: ”No, mitä?” Jere: ”Krokotiilistä tulee alligaattori.”

Tähti, 5v.

Olin kolmetoista, kun serkkuni Tähti alkoi viisivuotiaana ihmetellä nimeään. Minä selitin hänelle, että hän oli syntyessään niin kaunis ja iloinen kuin taivaan tähti. Hän mietti vastausta ja ruokailun jälkeen tuli sanomaan minulle:”Ja mäkö siis tipuin sieltä?”

Jenny 5v

Nyt täti tiskataan sanoi Jenny, kun menimme ensimmäistä kertaa uimaan tänä kesänä.

Mämmit

Istuessani 6v. poikani kanssa saunassa hän tokaisi näyttäen rinnuksiaan, että hänellä on tässä mämmit.

Valot pois

Olimme illalla laittautumassa nukkumaan . Sammutimme valot ja tuli pimeää. Silloin n. 3- vuotias tyttäremme tokaisi: ’ Kuka kaato pimmeetä silimään?’

M-kisat

Niko 6v kehui osaavansa lukea,kun oli osannut lukea kaikkien missien nimet ämmäkisoissa. Ei muistanut kuin ensimmäisen kirjaimen missikisoista ja niin niistä tuli ämmäkisat. 🙂

Arvo 8v

”Miksi kukaan ei lakkoile eikä osoita mieltä, että viikonloput olisivat pidempiä”?

Emma, 5v.

Emma 5 v tiedusteli mummiltansa, että mistä ne lapset oikein tulevat. Mummi kertoi niiden tulevan äidin mahasta. Hetken hiljaisuuden jälkeen Emma tokaisi:”Minä en halua mahaani mitään vauvaa. Rupean suoraan mummiksi.”

Milka 4v

Menimme tyttäreni kanssa perjantai-iltana saunaan. Tyttö katsoi vielä Pikku Kakkosen loppuun ja menin edeltä. Pian tyttö tulikin, heittäytyi selälleen lauteille ja laittoi kädet pään taakse tyynyksi ja totesi: ”Huh huh, olihan vahdikas Pikku Kakkonen; nyt pitää vähän rentoutua”.

Jumppapallo

Ajattelin ostaa itselleni jumppapallon, kun vähän on tuota ylimääräistä tuossa vartalossa. No palloon oltiin saatu ilmaa, ja ajattelin sitä testata. Istuin pallon päälle, jolloin neiti 4-vuotias kauhistunut ilme kasvoilla lähti olohuoneesta juoksien keittiöön ja huusi samalla: ”Hellanjumala se läjähtää”. Jotenki on jumppapallo lojunut varaston nurkassa..

Huumalaiset

Kevät oli tullut ja metsä oli herännyt eloon. Rebekka meni lujempaa polkua eteenpäin. Hetken päästä kuului kova huuto:”Tuukaa tänne tää on huumalaiset helänny”.Mielikuvitus teki tepposet, aikuinen kuuli väärin ja luuli humalaisten olevan metsässä. No, muurahaisethan pesässään olivat kovin touhissaan.

Nukkumatti hukassa

Saana 4v tuli keskellä yötä huoneeseeni, ja kysyin tietysti, että mikä hätänä? Saana vastasi, että on valvonut jo kaksi yötä eikä se nukkumatti oo tullut…

Taideteos

Kiertävänä sijaisena päiväkodeissa joudun usein ns. testiin, että mitä kaikkea se sijainen oikein kestääkään. Olin taas kerran uudessa päiväkodissa ja lapset olivat piirtelemässä pöydän ääressä. Mikko 5 v. esitteli minulle taideteostaan: ”Onks tää hieno?”. Tietenkään en halunnut loukata lasta ja vaikka taideteos näytti ruskealta sotkulta ja kehuin: ”Joo tosi hieno!”. Mikko: ”Arvaa mitä se esittää?”.Minä: ”No mitä?”.Mikko: ”No sitä mikä tulee täältä!” (osoittaen takapuoltaan)

Iida, 8v.

Ekaluokkalainen Iida kertoi tohkeissaan:”Äiti, meidän luokalla on kaksi tyttöä, jotka ovat syntyneet ihan samana päivänä!” Ehdin jo miettiä, mitä niin kovin ihmeellistä asiassa mahtoi olla, kun Iida jatkoi: ”Ilmankos ne onkin saman pituiset!”

R, 7v.

Kävellään metsässä polkua pitkin ja poika tokaisee mietteliäänä: ”Mä oon tainnu joskus käydä tässä kohtaa paskalla!”

Nuppu, 6v.

Olimme seurakunnan retkellä Nupun kanssa. Menimme Nupun kanssa myös kirkkoon, jossa oli muitakin retkiläisiä. Nuppu siinä keikkui kurkisteli, veti minua takin helmasta ja kysäisi:”Ketä tääl ny haurataan?”

Ihmistenilmalenkkarit

Iivari 6-v kyseli äidiltään, kun aikoivat mennä kauppaan keskustaan: ”Laitanko nämä ihmistenilmalenkkarit jalkaan, kun mennään sinne kauppaan?” Äiti kyseli hämmästyen, että: ”Mitkä?” No poika päätteli, kun äiti oli opettanut, että kaikenlaisilla vatteilla ei voi mennä ihmisten ilmoille mutta kotona voi olla rennommin. Parhaat lenkkaritossut sujahti nopeasti jalkoihin ja ei kun sitten vain menoksi.

Vares

Olimme katsoneet illalla mieheni kanssa Vares leffan ja unohtaneet sen dvd-soittimeen. Seuraavana päivänä 5-vuotiaan tyttäremme piti katsoa kaverinsa kanssa piirrettyjä, mutta tytöt katsoivatkin hetken aikuisten leffaa salaa. Havahduin kun kuulin tv:n äänet keittöön ja yllätin tytöt nenä kiinni ruudussa. Elokuva on täysin lapsille sopimaton, mutta onneksi he eivät ehtineet katsoa elokuvaa kauan tai nähdä pahoja kohtia.Tuumasin, että no nytpäs ei ollutkaan ihan lapsille sopivaa katsottavaa ja siunailin perään, että mitähän leikkikaverin äiti sanoo kun kuulee. Tyttäreni tuumasi vähän hätääntyneen oloisena että ”mut me peitettiin silmät aina kun tuli rumia sanoja”

Iisakki, 5v.

Miley Cyrus oli lööpeissä, ja meilläkin vitsailtiin Wrecking Ballista tavalla jos toiselta. Seinillä on todellakin korvat, sillä kerran poikani, silloin 5-vuotias, joka tykkää dinosauruksista, kysyi”Äiti, minkälainen se Mailisaurus oikein olikaan?”Kyllä sillä on naurettu vielä näinäkin päivinä.

Vassari

Pikkuveljeni Karri 8v kertoi kaupassa olevansa vasenkätinen, mutta ilmaisi asian näin: ”Tiesitkös (nimi), että minä oon vassari? Meitä vassareita ei kuulema ole kovin paljoo”.

Jyri, 7v.

Ekaluokkalainen tokaisi ensimmäisen koulupäivän jälkeen: ”Äiti, sinne voi mennä vielä huomennakin”.

Eläkkeelle

Joona 6v oli lähdössä viimeistä päivää eskariin ja tuumasi: Nyt kun eskari loppuu niin jään eläkkeelle.

Mari, 4v.

Seisoskelimme Koff:n kaljapurkit käsissä rantasaunatyömaalla ja mietimme miten seuraava vaihe pitäisi tehdä. Sukulaistyttö paukaa paikalle ja kädet lanteilla komentaa: ”Nyt ne kaljupurkit pois käsistä ja hommiin. Ehtii sitä heppalimua juoda sitten saunassakin!”

Riku, 5v.

Veljenpoikani Riku: ”Noora, miksi sinä sanot ukkia isäksi?”Minä: ”Siksi, koska se on mun isä.”Riku: ”No, eihän ole!”Minä: ”Onhan, käy vaikka kysymässä.”Hetken kuluttua Riku tuli uudestaan luokseni ja tokaisi: ”On se, perhana sun isä!”

Jarno, 9v.

Jarnolla oli biologian koe. Kokeessa piti nimetä korvan eri osia. Korvan simpukan tilalle Jarno kirjoittikin vahingossa ”istukka”. Kotona sitten äiti ja isä saivat makeat naurut.

Rasmus 8v

”Aivot on ihan tyhmät, ne aina riitelee mun kanssa”.

Märäntyny

Jos veljeni pienenä kastui, hän meni äitimme luokse hädissään: äitä mä oon märäntyny!

Juho, 12v.

Äiti: ”Miks te ette kasva? Minun rakkaat siemeneni?” (kattoo siis kukkaruukkuun) Juho: ”Ai nytkö me ollaan siemeniä?” :’D

Seela, 4v.

Lapseni oli neljän vuoden ikäinen ja oli saanut oman raamatun. Kun minä sitä hänelle luin, yhtäkkiä lapseni kysyy: ”Oliks kiva elää kun Jeesus oli?” Kyllä nauratti:D

Matias, 4v.

Matias totesi kaalikäärylettä syödessään: ”Onpas tässä lihassa hirveän sitkeä kuori.”

Janne, 4v.

Oli luettu itämaista satua jossa oli pullo ja hieromalla pulloa sieltä nousi turbaanipäinen pullonhenki jolle voi esittää toivomuksia. Olimme raitiovaunussa ja Janne istui sylissäni ja katseli ulos ikkunasta. Sitten hän huomasi jotain erikoista ja sanoi; äiti katso, pullonhenki! Valkopukuinen turbaanipäinen mies näkyi kadulla. Oli 60 -luku eikä ollut vielä paljon ulkomaalaisia.

Tyttö, 4v.

Oli uusi vuosi. Ammuimme perinteisesti raketteja. Meidän perheessä oltiin katsottu Mikki Hiirtä, ja siinä ne lähti avaruuteen, tietysti avaruuspuvut päällä. Kun isä sanoi, nyt lähedetään ampumaan raketteja, tyttö tokaisi: -Mistä me saadaan avaruuspuvut? Kyllä siinä hieman naureskeltiin, samalla kun selitettiin ettei me avaruuteen lennetä… 🙂

Tyttö 6v

Laitan ruuan mikroon lämpenemään ja silloin 6 vuotias tyttöni käy itkemään vuolaasti. Kysyin mikä on, niin tyttö vastaa, ”Miulla on niin nälkä ja hormoonit sekaisin”!

Sofia 7v

Olin ulkona siskontyttöni Sofian kanssa. Leikimme vesi-ilmapallo sotaa. Yhtäkkiä Sofia laittaa vesi-ilmapallot paitansa sisään, ja sanoo kovaan ääneen: ”Nyt mulla on isommat tissit, kun sulla” Siinä sitten yritin pidätellä naurua.

Humanisti

Poikani, 8v, on melkoinen kielipoliisi. Hän oli joululomalla mummulassa ja korjannut siellä mummun puheita. Mummu oli todennut, että ”olet sinä yksi humanisti”. Poika mietti hetken ja kysyi sitten: ”Mikä se sellainen humalanisti on?”

Janne, 8v.

Toisella luokalla kokeessa kysyttiin:Mikä eläinpuisto sijaitsee HelsingissäPoika: Ranuan eläinpuisto. Minä: Mistä sinulle tuli mieleen Ranuan eläinpuisto?Poika: Tiesin että se on väärin, mutta pitihän sitä jotain keksiä.

Kotitöitä

Taistelua kotitöistä. Veera 7v:”Miksi mä joudun tekee täällä ihan kaiken???”. Mie: ”Ei, vaan siivoot sen huonees kun oot sotkenutkin!!”. Veera: ”Mutta, sehän on aivan liian paljon näin pienelle tytölle”.

Satulinna

poika, 4v. Olimme kesälomareissulla ja ajoimme Ylistaron kirkon ohi, kun poika hihkaisi takapenkiltä: ”Äiti, mikä satulinna tuo on?”

Jumala

Daniel 4v: ”Kuinka pitkä Jumala on?”Äiti: ”En tiiä.”Daniel: ”Kato netistä!”

Santeri Espoosta, 3v.

Mökillä ukkosti ja salamoi oikein kunnolla. ’Metrotyömaa’, totesi 3v espoolaispoika lakoonisesti

Ron, 3v.

Olin poikani(3 v) kanssa farkkuostoksilla. En oikein osannut valita, kummat olisivat paremmat ja helpot pukea. Ajattelin sitten yhtä vaihtoehtoa jolloin poika sanoi, että haluaisi kuitenkin ne toiset. Mutta kun nämä kuitenkin ovat käytännöllisemmät, yritin selittää. Silloin Ron katso minua ja sanoi suureen ääneen: KUMPI NÄITÄ HOUSUJA KÄYTTÄÄ, SÄ VAI MÄ?

Theo, 3v.

Pojanpoikani Theo 3vuotta keräili mandariineja paidan helmaan, kysyin pojalta, mihinkäs se mummin mies on matkalla? Theo siihen, ”matkala maineeseen”.

Jemina, 3v.

Olimme perheen kanssa ottamassa uutta vuotta vastaan raketteja ampumalla. Ensimmäisen isohkon pamauksen kuultuamme, äiti kysyi 3-vuotiaalta tytöltään, että pelottiko pamaus? Siihen tyttö vastasi,että ’ei pelottanut, kun ei minuun osunut!’

Niko, 3v.

Ruokailimme laivalla ja numeroista innostuneet pojat katselivat kuinka pöydissä on numerot. Selitin että, pöytien numeroiden mukaan tarjoilijat voivat tuoda oikeat ruoat ja sitten laskut tilaajille. Vierestä löytyi pöytä 269 ja sen jälkeen nro 270. Juuri 3 v täyttänyttä poikaamme, jäi vielä yksi asia askarruttamaan. – Mikä on lattian numero?

Aleksi, 3v.

Poikani oli n.3v ja uusia ”hienoja ” sanoja tarttui harva se päivä varastoon. Eräs ilta Aleksi oli kylvyssä ja yht`äkkiä kuului iloinen kiljaisu:” Äiti,äitiiii,tuo äkkiä saippuakuplia, mä oon ukkomies,JEAH!”

Juuso, 3v.

Tapahtui Pirkanmaalla: Isä ja kolmivuotias poika olivat kauppareissulla, kun poika yhtäkkiä sujahti hyllyn alle piiloon. Isä kysyi hämäläisittäin ”misä sää oot?” Tähän poika vastasi kovaan ääneen ”mä oon kännissä!”.

Arne, 3v.

Alkon kassalla: ”Minulla on pillimehu ja minä olen poliisi!”

Lenni, 3v.

Lenni odotti kovasti kesää ja yksi aurinkoinen päivä olivat päiväkotimatkalla jutelleet äidin kanssa kesästä. Äiti oli sanonut, että sitten voidaan taas istuttaa porkkanaa kasvimaahan. Lenni oli ollut hiljaa pitkään ja sanonut sitten ”ei porkkanaa voi istuttaa, sitä seisotetaan”

Appe, 3v.

Ruuhkassa kauppareissun tehtyämme tytär huokaisi autossa ” Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä ”

Elli, 3v.

Elli kävi päiväkotiryhmän kanssa pääsiäiskirkossa. Kotona iskä kysyi, että oliko kirkossa pappikin. Elli vastasi: ”Ei ollut kuin pelkkä Jeesus vain”.

Eetu, 3v.

Olin päiväkodissa töissä ja lapsilla nuhaa. Niistin vuorotellen lapsia ja kysyin sitten vieressä katsovalta Eetulta, että ”Onko sullakin nuha?” Tähän Eetu vastasi: ”Ei mulla ole räkää, mulla on vain pelkkä nenä”.

Alexander, 3v.

Alexander oli päässyt tarhaan ja oli tomeraa ja viisasta poikaa. Tuli sit aihe ”perhe”. Siinä oli äitiä, isää ynnä muuta. Fröken kysyi Alexanderilta, millainen hänen perheensä on. ”Kalle Anka, Pluto, Emil ja Peppi”, tuli vastaus.

Veispuukkiin

Siskoni kävi kaupassa Mimmin kanssa. Kaupasta poistuttua lintu päästi valkoiset lirut siskoni rinnuksille. Aikamme siinä naurettuamme sisko sanoi, ettei saa kertoa kenellekkään. Mimmipä viisaana tokaisi: ”Mä laitan sen veispuukkiin!!”

Anna, 3v.

”Mä haluaisin tollasen naaman kun sulla mutta en voi, koska äitini on allerginen”

Daniela, 2v.

”Vessapaper, vessapaper” hihkui tyttö nähdessään rehupaaleja pellolla!

Lumi, 2v.

Olen itse 12 vuotias.Olin äidin kummilapsen Lumin kanssa heidän luonaan..Lumi oli kysynyt aikaisemmin illalla ”Rakastaako isä äitiä”, hänen äitinsä oli tietenkin kertonut, että rakasti isää jo kun tämä oli pieni poika. Lumi päätti kysyä minultakin ”Rakastanko minä poikaa” sanoin: En.Lumi totesi: Minä ainakin rakastan isää.

Eetu, 2v.

Eetu oli tullut suihkusta ja istu ilkosillaan matolla. Sanoin pojalle, että tällä on moska pippelissä ja pyysin ottamaan pois. Eetu kävi tuumasta toimeen ja samalla tuumasi, että: Nämä ovat minun kananmunat!” 😀

Noora, 2v.

Tyttäreni Noora kiskaisi ruokapöydältä pöytäliinan pois ja hihkaisi: ”Nyt pöytä on alasti!”

Kamilla, 2v.

Pidin aina joskus sunnuntaisin pyhäkoulua lapsille ja oma parivuotias Kamilla-tyttö oli taas kerran lähdössä mukaani…Laitoin tytön autoon takapenkille turvaistuimeen ja ajelimme kohti seurakuntakeskusta. Pian takapenkiltä alkoi kuulua radiosta tuttua laulua, – saatoin erottaa sanatkin: ”Pelasta mut jos se sopii sinun pirtaaaan…”

Niko, 2v.

Meidän pieniä miehiä varmaan hieman kyllästytti istua autossa, kun ajelimme kotiinpäin Kehä I -tiellä neljän ruuhkassa. ”Mestalintunneli” on nähtävyys, mutta muutama kymmenen minuttia sen jälkeen kysäisin pojilta: ”Nyt olis aika mennä syömään, minnes mennään? Mennäänkö Mäkkäriin hampurilaiselle?” Miikka oli innoissaan, mutta Niko totesi takapenkiltä: ”Mennään autokauppaan!” Mahtoiko olla muistissa äidin auton hidastelu viimetalvena… Rikki mikä rikki 😀

Tyttö, 2v.

Olin kaverini kanssa menossa juttelemaan meidän naapurin pikkutytölle, joka pitää meistä ja me hänestä. Kaverillani oli kädessään lentokyvytön pieni perhonen, jolla oli siipi hiukan revennyt. Kun sitä näytettiin pikkuneidille, otti tyttö perhosen varovasti käteensä ja alkoi miettiä ääneen: ”Mikä sinulla on, pikkupelhonen? Oletko vähän kipeä? Laitetaanko laastali?” Sitten hän kääntyi ihan totisena meihin päin ja lisäsi: ”Nyt pitää etsiä pelhoslääkäli!”

Allu, 2v.

Olin katsomassa parivuotiasta kummipoikaani, joka osasi vain sanoa yksittäisiä sanoja. Pojan äiti tahtoi hänen kertovan minulle, miksi oli pitänyt kuulosuojaimia päässä.Äiti: Miksi sie pidit kuulosuojaimia päässä?Poika: Ääni.Äiti: Joo, kuului kova ääni. Miksi kuului kova ääni?Poika: Setä.Äiti: Joo, mitä setä teki?Poika: Leipää.Pojan äidin kanssa revettiin nauramaan, ja hän kertoi, että setä oli oikeasti porannut reikää seinään.

Arttu, 1v.

Arttu 1v kiikuttaa äidin huomaamatta ulko-ovelle viedyn kakkavaippapussin omiin leikkeihinsä.Uloslähtö sujuu melkoisessa tohinassa ja äiti unohtaa koko pussin. Muutaman päivän päästä äiti avaa vaatekomeron oven hakeakseen jotakin, mutta pysähtyy kuin seinään karmaisevan hajun tulviessa asuntoon.Arttukin saapuu paikalle, osoittaa kakkavaippapussia ja toteaa: ”Kakka!”.Mitäpä siinä äiti muuta voi, kuin todeta: ”Sinäpä sen poikani sanoit!”

Valo 1v

Äiti ihmetteli, minne perässä kävellyt Valo jäi. Poika oli pysähtynyt silittelemään parkkeerattua autoa, ja selitys kuului: ”paijaa autoo, paijaa autoo”.

Neitokainen, 1v.

Olimme kävelyllä 1v. tyttöni kanssa ja vastaan tuli hevipoika, mustissa vaatteissa ja pitkät mustat hiukset roikkuivat kasvoilla niin tyttäreni vaunuista osoitti poikaa kädellään ja sanoi suureen ääneen; HAU HAU. =D

Rebekka, 1v.

Olimme juhannusjumalanpalveluksessa kylämme rukoushuoneella. Tavoilleen uskollisena pappi toimitti tilaisuutta pitkän kaavan mukaan. Rebekka 1,5 v ei oikeen malttanut pysyä hiljaa vaan kilpaili omilla jutuillaan papin kanssa huomiosta. Kun pappi lauloi ja Rebekka yritti kilpalaulantaa, sopotin hänen korvaansa, että ole…pa hiljaa, ja kuuntele kun pappi laulaa. Tähän linnuistakin kiinnostunut Rebekka kovaan ääneen: ”Pappi laulaa titityy, titityy.”

Valo, 1v.

Valo oli pihalla leikkimässä, kun kaksi teinityttöä oikaisi pihan poikki. Poika osoitti tyttöjä ja kiljaisi innoissaan: ”mummu, mummu”. Sitten hän meni mietteliään näköiseksi ja korjasi toteamuksensa: ”vauva, vauva”. Tytöt kävelivät kikattaen tiehensä. Eipä löytynyt 1-vuotiaan sanavarastosta vielä oikeaa sanaa.

Varpaat jalassa

Sisu 4.v näki serkkunsa paljain varpain ja kommentoi ”Äiti, sillä oli varpaat jalassa!”.

Elämäntapa

Nelivuotiaan elämänviisaus: ”Mutta kun me halutaan, että meidän huoneessa on sotkuista. Se on meidän tapa elää!” – Vinski, 4v

Ratkaisu köyhyyteen

Poikani Petterin kanssa aikuinen tyttäreni Jenni jutteli intialaisista ja heidän olosuhteistaan, köyhästä elämästä. Petteri mietti hetken intialaisia köyhiä, heillä ei ole rahaa… – ”miksei ne mene pankkiautomaatille?????”

Avioliitto

Lapsenlapseni totesi jo 5 vuotiaana, ettei voi koskaan avioitua. ”En mä tiedä mistä mä voisin puhua vaimon kanssa…”

Pyykkihenkilö

Aaro 3v pyöritteli käsissään pyykkipoikaa ja kysyi – ”Hei äiti, onko pyykkityttöjä olemassakaan?”

Sairaana

Lenni 3v sairastui kuumeeseen ja flunssaan. Silittelin Lenniä selästä ja lohdutin, että kyllä sinä kohta paranet. Lenni oli hetken hiljaa, ja sitten tuumasi: ”Onneksi ei tullut rutto.”

Ritareiden maitoa

Aaro 4v katseli Karjala oluttölkissä olevaa vaakunaa, jossa kaksi kättä pitelee miekkaa. Aaro kysyi – ”Onko tämä ritareiden maitoa?”

Lastenteko

Alisa (4 v.) kyselee tädiltään lapsenteosta: ”Onko se totta, että siihen tarvii miehen?”, johon täti vastaa myöntävästi. Alisa tuhahtaa: ”Minä ainaki aion isona yrittää yksin!”

Pippeli

Poikani viihtyi alasti luovuttuaan vaipoista, jolloin äitini sanoi että ”pistä poika kiltisti vaatteet päälle muuten otan pippelin ja vien sen töihin”.. Seuraavana päivänä menin suihkuun poikani kanssa ja hän tokaisee ”Äiti on tainnut olla tuhma kun pippelikin on viety”

😉

Meidän 5v neiti kävi iskemässä remontti miehelle silmää ja tuli kertomaan minulle siitä. Kysyin että no miksi iskit silmää. Siihen neiti että ”no kun se mies oli niin ihana” hahhahaahaa. Huusi miehelle vielä oven raosta että sä oot ihana ja remonttimies siihen että niin olet sinäkin. Neiti tuli kertomaan silmät loistaen… että ”remonttimies sanoi minua ihanaksi”. :))

Pylly

”Mun pylly on vähä kipee, ku sitä mun pyllyä ei oo koskaan pesty.” – Eeva 3v

Eero

Aaro 4v osaa jo kirjoittaa itse oman nimensä. Erään kerran Aaroa kiinnosti myös, miten sitten EERO kirjoitetaan. Kun äiti sai tämän opetettua, Aaro totesi: -”Mä kirjoitan ens kerralla kerhossa piirustukseeni, että Eero. Äiti ihmetteli: -”Miksi ihmeessä sinä nyt niin kirjoittaisit?” Aarolla oli vastaus valmiina: -”No kun mä haluun testata, osaako ne kerhotädit lukea!”

Ammatinvalintaa

Aaro 4v pohti, mitä on vatsassa suolten sisällä. Mummu ehdotti, että Aaro lukisi itsensä lääkäriksi, jotta saisi kaikki nämä asiat selville. Aaro ei pitänyt ajatuksesta vaan totesi: -”Ei kun musta tulee TYÖMIES!”

Liikuntaa

Yritin nukuttaa päiväunille 4-vuotiasta Ainua. Kehotin tyttöä olemaan pyörimättä sängyssä, jotta uni tulisi. ”Mutku mun keho tarvii LIIKUNTAA!”

Hedelmäpommi

Äiti tarjosi välipalaksi Hedelmäpommi-jogurttia. Aaro 4v jäi seisomaan keittiön ovelle ja ilmoitti: – ”Mä en kyllä syö mitään räjähtävää!”

Väkeviä

Aaron 4v mielestä limsa on ”väkevää juomaa”. Taloyhtiön pihatalkoiden jälkeen grillattiin makkaraa. Aaro istui keinussa ja seurasi tarjoilujen etenemistä todeten: -”Aikuiset juo kaljaa. Mä taidan ottaa jotain väkevää juomaa.”

Primadonna

Sanoin siskoni lapselle Sarille ”senkin primadonna”. Tuli hetken hiljaisuus ja Sari vastasi takaisin ”itte oot kilpikonna!!”

Näköinen

Veljentyttöni 3v  tarkkaili meikkaustani (olin lähdössä heavy-festareille) ja sanoi aivan meikkauksen alussa, ”voi täti kyllä sinusta tulee kaunis”. Saatuani suhteellisen tumman festarimeikkini päätökseen totesi veljentyttöni: ”Oletpas näköinen!” Ihanan diplomaattista

Mikä helvetti?

Aaro 4v käy seurakunnan päiväkerhossa. Eräänä päivänä Aaroa kiinnostaa kovasti, mikä se helvetti oikein on. Äiti sitä sitten yrittää parhaansa mukaan selittää. Aaro kuuntelee aikansa ja kiteyttää helvetille määritelmän: ”Jaa no, sehän on sitten Taivaan Isän jäähypenkki!”

20 markkaa

Matias tutki äitinsä kaappeja ja laatikoita, löysi vanhan 20 markan setelin jossa on Väinö linnan kuva ja huusi: ”kato tuossa on Puuha Pete!”

Kaunis Tyyppi

Ninni 5v oli pukenut päälleen mekon ja leveän lierihatun. Käsilaukku oli hienosti olalla ja aurinkolasit olivat nenällä. Hän ihasteli tovin siinä itseään peilistä, keikisteli ja raotti hieman aurikolaseja pois silmiltään ja sanoi peilikuvalleen. ”Mä halua olla Tyyppi. Tyypit on tosi kauniita”.

Täyskäsi

Teemu oli täyttänyt 5. ”Olen nyt täyskäsi.” Sanoin, että tuon ikäinen muistaa ja tietää jo paljon. Teemu: ”Nii, ainaki sen, että jos vatta on kovalla, ni kakkaamine sattuu!”

Rankka lapsuus

Olavi 5-v sanoi hänellä olleen rankan ja kovan lapsuuden… kun joutui kokemaan sen napanuorankin katkaisun!

Tissit

Aaro 4v oli enon kanssa pellolla traktorihommissa ja hihkaisi yllättäen: – Vau, mitkä tissit! Enokin innostui asiasta ja kysyi: – Mitä, missä?! Aaro tarkensi havaintoaan: – No, tuolla lehmällä tuolla laitumella.

Milla 2v

Milla 2v käveli äidin kanssa hyvin hitaasti kävelytiellä. Takaa tuli vanhempi rouva, joka jäi hetkeksi samaa matkaa kävelemään ja turisemaan säästä. Tyttö katsoi pitkään rouvaa, ja kysyi häneltä sitten hyvin ilmeikkäällä äänellä:” Miksi sinulla isoäiti on niiiiin suuret silmät?!” Rouva ei kuullut tai ei ymmärtänyt, hymyili herttaisesti ja jatkoi matkaansa. Äiti pidätteli nauruaan.

Ämmäkisat

Niko 6v kehui osaavansa lukea, kun oli osannut lukea kaikkien missien nimet ämmäkisoissa. Ei muistanut kuin ensimmäisen kirjaimen missikisoista ja niin niistä tuli ämmäkisat.

Mitä maitoa?

Tyttäreni 7v. kysyi minulta: ”Äiti, mitä maitoa ihmisestä tulee? Rasvatonta, yks prosenttista vai kevytmaitoa?” Vastasin, että täysmaitoa

Ota ihmeessä lisää

”Ota nyt ihmeessä lisää, kun sitä seinästä saa”, huudahti pikku Anniina 5v. pankkiautomaatilla.

Melko hiljaista

Tarhasta lapset olivat retkellä läheisellä hautausmaalla. Illalla äiti sitten kysyi pikku Paavolta: ”No millaista siellä hautausmaalla oli?” Paavo: ”Ihan hiljaista. Vain pari oli noussut ylös haravoimaan”

Lääkärissä hyvästä syystä

Kaverinkaverin lapsi pohti terveyskeskuksen odotustilassa, miksi kukakin oli lääkäriin menossa. Lapsi huomasi rastapäisen pojan odotushuoneessa ja tokaisi kuuluvasti: ”Äiti, mä tiedän miksi toi on täällä. Tolta peikolta on tippunut häntä!”

Munaton Muumipappa

Työkaverin tyttärellä Iidalla oli ollut vastikään synttärit ja työkaveri (äiti) oli tehnyt tälle muumimamma kakun. Markuksen synttärit oli tulossa ja äiti mietti millaisen kakun hänelle tekisi koska tällä on kananmuna-allergia. Äiti kysyi Markukselta millaisen kakun hän haluaisi ja vastaus oli : ”munaton muumipappa”.

Ei vastannut

Odottelimme Juhan 4v kanssa linja-autoa asemalla, kun Juha huomasi naisen jolla oli kettupuuhka kaulassa. Hän käveli naisen eteen ja kysäisi :”Onks sun koira väsyny?” Nainen vaihtoi paikkaa, eikä sanonut mitään.

Lujaa menee

Veljeni 3v istui keittiön pöydän ääressä syöttötuolissa ja katseli pihalle tuulen mukana lentävää lunta. Hetken tuijoteltuaan hän totesi että ”Kylläpä kermavaahto menee lujaa!”

Punkkari

Olin tyttäreni kanssa käymässä kaupungissa. Vastaan tulee aika hurjan näköinen nuori mies jolla oli punainen punkkari. Tyttö kiiruhti pojan eteen tuijotti hetken ja osoitti poikaa samalla kun sanoi kovaan ääneen kun suurenkin löydön tehneenä: ”ÄITI! KATSO! Ihan oikee Kukkopoika!” Poika katsoi hetken hämmästyneenä pientä tyttöä ja hymyile leveästi sanoen kukkokiekuu

Kala kala

Käveltiin Rauman kaanalin vartta ja Rasmus 3v. kovana kalamiehenä huusi iskälle: kala kala. Iskä ihmetteli että missä. Rasmus näytti että tuolla noin. Silloin iskä huomasi että joku tölkki siellä kellui ja sanoi Rasmukselle: se on joku tölkki ku siellä kiiltelee. Rasmus tokaisi vaan siihen: aaaa tonnikala!

Eläkkeelle

Joona 6v oli lähdössä viimeistä päivää eskariin ja tuumasi: Nyt kun eskari loppuu, niin jään eläkkeelle!

Paha mieli silmästä

”Minulla tulee paha mieli silmästä”, sanoi Erika itkiessään.

Väsynyt

Kalle 3v: ”Mä olin niin väsynyt, että mä nukahdin kesken unien”.

Hiihtäjät

Serkukset 5 v ja 4 v – ei ollut oikein mitään kivaa tekemistä. Tom: Hei minä keksin, leikitään hiihtäjää! Emilia: Joo – kumpi on sukset?

Leppäkerttu

4 vuotias Aino istui ruokapöydässä syömässä aamupalaa (leipää ja kaakaota). Tytöllä oli päällään t-paita, jossa oli pieniä leppäkerttuja. Ainolla tippui tilkka kaakaota paidalleen ja tokaisi:”Höh. Nyt se leppäkerttu kakkasi mun paidalle.”

Navigaattori

Jere: ”Iskä, tiedätkö, mitä tapahtuu, jos krokotiili syö navigaattorin?” Jeren isä: ”No, mitä?” Jere: ”Krokotiilistä tulee alligaattori.”

Vares

Olimme katsoneet illalla mieheni kanssa Vares leffan ja unohtaneet sen dvd-soittimeen. Seuraavana päivänä 5-vuotiaan tyttäremme piti katsoa kaverinsa kanssa piirrettyjä, mutta tytöt katsoivatkin hetken aikuisten leffaa salaa. Havahduin kun kuulin tv:n äänet keittöön ja yllätin tytöt nenä kiinni ruudussa. Elokuva on täysin lapsille sopimaton, mutta onneksi he eivät ehtineet katsoa elokuvaa kauan tai nähdä pahoja kohtia. Tuumasin, että no nytpäs ei ollutkaan ihan lapsille sopivaa katsottavaa ja siunailin perään, että mitähän leikkikaverin äiti sanoo kun kuulee. Tyttäreni tuumasi vähän hätääntyneen oloisena että ”mut me peitettiin silmät aina kun tuli rumia sanoja”

Porkkana

Lenni odotti kovasti kesää ja yksi aurinkoinen päivä olivat päiväkotimatkalla jutelleet äidin kanssa kesästä. Äiti oli sanonut, että sitten voidaan taas istuttaa porkkanaa kasvimaahan. Lenni oli ollut hiljaa pitkään ja sanonut sitten ”ei porkkanaa voi istuttaa, sitä seisotetaan”

Ei telkkarii

Wilma, noin 4v., juoksee avaamaan ovea ovikellon soitua. Oven takana seisoo tv-lupatarkastaja. -Ei meilloo telkkarii, meill on käkikello!, sanoo lapsi ja paiskaa oven kiinni. Nauru kuului oven kummaltakin puolen.

Tyyliä

Ekaluokkalainen tyttö oli kirpputorilla ja löysi sieltä mielestään aivan ihanan laukun. Tyttö sujautti laukun olan yli ja sanoi ihastuksissaan: ”Vihdoinkin sain vähän tyyliä elämääni!”

Paska reissu

Ruuhkassa kauppareissun tehtyämme tytär huokaisi autossa: ”Paska reissu, mutta tulipahan tehtyä.”

Lajike

”Mikä sieni tuolla on? Äiti: En tiiä mitä lajiketta tuo on. Matias: Se on appelsieni!” – Matias 4v

Mailisaurus

Miley Cyrus oli lööpeissä, ja meilläkin vitsailtiin Wrecking Ballista tavalla jos toiselta. Seinillä on todellakin korvat, sillä kerran poikani, silloin 5-vuotias, joka tykkää dinosauruksista, kysyi: ”Äiti, minkälainen se Mailisaurus oikein olikaan?” Kyllä sillä on naurettu vielä näinäkin päivinä.

Haloo

Lapsi vastasi puhelimeen, ja miesääni esittäytyi: ”Hei! Täällä Veikko”. Lapsen vanhempi tuli paikalle ja sanoi: ”Annatko luurin tänne?” Tyttö vastasi napakasti: ”En anna, täällä on peikko!”

Lääkärin tarkastus

Pojalla oli lääkärintarkastus koulussa. Siinä poika ja lääkäri katselivat toisiaan pöydän kummaltakin puolelta, ja lopuksi poika tuumasi lääkärille: ”Nouse seisomaan”. Lääkäri nousi. Poika tuumasi: ”Käänny”. Lääkäri kääntyi. Poika tuumasi: ”Käänny kasvot minuun päin”. Lääkäri kääntyi. Poika tuumasi: ”Istu”. Lääkäri istui. Lopuksi poika tuumasi: ”Tämä oli lääkärin tarkastus”.

MAINOS: Mainostuotteet hyvään hintaan kotimaisesta Kuusnelonen.fi mainoslahjaverkkokaupasta. Yli 30 vuotta toimineen Kuusnelosen valtteja ovat hyvän palvelun lisäksi poikkeuksellisen edulliset hinnat lukuisista suosituimmista mainoslahjoista ja mainostekstiileistä. Esimerkiksi lukuisat suositut laadukkaat mainos-t-paidat saa Kuusnelosesta omalla painatuksella Suomen Paras Hinta -takuulla!